Daniel Roumen

De dag dat Queen frontman Freddie Mercury op 24 november 1991 deze planeet verliet staat nog in mijn geheugen gegrift. Diezelfde winter werden er veel documentaires van Queen op TV uitgezonden. Ik was zeer onder de indruk van deze zanger en in het bijzonder van Brian May de gitarist van de band. Ik wilde niets liever dan zelf zingen. Omdat m'n stem net aan het "breken" was , rade mijn vader me aan een instrument te gaan leren spelen. Dat hoefde hij geen tweede keer te zeggen want dat gitaar geluid van Brian May is mij onder de huid gaan zitten.

Ook nu nog ben ik nog altijd gek op het spel en de sound van m'n eerste gitaarheld ‘Brian May’.  Het lijstje breide zich al snel uit en er kwamen al snel een aantal prominente artiesten en bands bij zoals Van Halen, Bon Jovi, Whitesnake, Aerosmith en AC /DC. Dat ene hitje ”Hope of deliverence” dat grijs gedraaid werd op de radio begin 1993 bracht mijn aandacht bij Paul Mc Cartney en natuurlijk The Beatles.  De Beatles was de volgende verslaving en nog steeds zijn Queen en de Beatles mijn ‘all time’ favorites. Ik was overweldigd of zeg maar liever geïnspireerd om naast de vele jaren gitaarles bij de muziekschool in Heerlen ook te gaan zingen.

Al snel stond ik op de planken met mijn eerste coverband “Burning Flame” en werd alle opgedane inspiratie in de periode van 2001 tot 2010 op de bühne gebracht. Ondertussen was ik gevraagd ‘The Rikky Rokker experience’ te komen versterken (www.rikkyrokker.nl) en hield Burning Flame langzaam op te bestaan. Het was goed zo.

Het was een regenachtige zaterdagmiddag in Heerlen waar ik me vergaapt had aan een nieuwe gitaar bij de plaatselijke muziek handel (ik zal Guus niet verder noemen). Ook Oscar, die zich heeft verslaafd aan analoge stomboxes,  kwam ik daar tegen. We zijn het er nog altijd niet over eens of het nu aan die passie voor Stomboxes of gitaren lag maar ook ik ging huiswaarts met een lidmaatschap op de band die nu Rectifire heet. Inmiddels versterk ik Rectifire met zang en gitaar en vooral veel entertainment zoals dat bij Classic Rock hoort.


Bio in staccato:

2002 getrouwd met Daphne

Ik heb een dochter die 9 januari 2007 is geboren, ze heet Anne. Tot grote vreugde van mijn dochter zijn de slaapliedjes tegenwoordig een stuk interessanter geworden.

Door de jaren heen al veel gitaren verzameld, veel gekocht maar ook veel verkocht en zelf geruild. Favoriet is en blijft de Gibson Les Paul mede door een ander groot voorbeeld ‘Slash’ (vroeger lead gitarist van Guns 'n roses)

...en er is maar een rock versterker : MARSHALL !!!!

Laatste aanwinst Gibson Explorer Sammy Hagar ''chickenfoot" model

Lets Rock!