Leon Senden

Het begon allemaal omdat ik in een muziekaal gezin ben opgegroeid. Mijn ouders speelden gitaar en mijn grote broer Frans ging naar de muziekschool. Ik volgde al snel en ging net zoals zijn broer op orgelles. Dit was niet aan mij besteed. Ik wilde iets anders. Drummen dat moest het worden en er werd een tweedehands drumstel aangeschaft en ging bij Henk Mennens op les.

Een aantal jaren later besloot ik te gaan wielrennen, wat al snel mijn voorkeur kreeg en zette het drumstel aan de kant. Tien jaar geleden heb ik eigenlijk bij toeval het drummen weer opgepakt. Ik ging werken bij een bedrijf dat een eigen “huisband” had en die op dat moment een drummer miste. Al gauw wisten zij mij te strikken en werd de vaste drummer in deze band. Na veel wisselingen waren er toch een paar muzikanten die zin hadden om een goede coverband neer te zetten, waaronder gitarist Oscar van Amerongen.

Zo ontstond de band Jinx, waarin ik jaren met plezier in heb gespeeld. Helaas viel deze band door omstandigheden uit elkaar, maar het was weer Oscar die mij belde of ik met een aantal mensen een nieuwe band wilde starten. Blues dat moest het worden, maar dat werd als snel bijgesteld naar het echte “Rock” werk. Zo ontstond de band met de naam “Rectifire” waar wij nu de Limburgse ‘planken’ mee gaan laten kraken. 


CV in een notendop

  • 1985- gestart met drummen
  • 1991- gestopt met drummen
  • 2002-weer gestart met drummen
  • 2004-2010 Jinx
  • 2010- heden Rectifire

Drummerinspiratie: Thomas Lang
Bands: Pearl jam, Queen, Greenday, FooFighters
Drumkit: Adams 8000
Cymbals: Zildjian, A-Custom en K-Custom