Marciano Kersic

Op elfjarige leeftijd, in het jaar 2007, ben ik begonnen met een hobby die tot op heden een steeds grotere rol in mijn leven is gaan spelen. Bewapend met een zwart-witte Stratocaster, uit een startersetje van de Kijkshop, ging ik in de leer bij Marcel Rademakers.
Minder dan een jaar later, op de middelbare school, ben ik lid geworden van het Rombouts schoolorkest. Hier heb ik altijd een leuke muzikale en gezellig tijd gehad, met vooral alle concertreizen naar het buitenland nog (gedeeltelijk) in mijn geheugen.

Op die zelfde school zijn vaker bandjes gevormd en optredens gedaan op sponsorconcerten, open podia en kerstvieringen. Van een zenuwachtig optreden in mijn eerste jaar met het nummer ‘Foot Tapper’ van The Shadows, tot een volledig zwart geschminkte, in rode jurk gehulde Tina Turner act in mijn laatste jaar.
Daarnaast ben ik toen ik 15 was door mijn ouders, die me altijd enorm gesteund hebben in deze hobby, terecht gekomen bij een bluessessie in een café in Landgraaf. Hier stonden Ries Lippy, Peter van den Aabelen en John Jeukens te jammen op allerlei bekende bluesnummers. Ondanks dat ik op dat moment nog niet eens wist wat een bluesschema was, en Peter me stiekem telkens de toonsoort op zijn gitaarhals aanwees, heb ik uren meegespeeld op mijn nu favoriete muziekgenre.

Via deze heren ben ik bij het open podium van café de Haas terecht gekomen, waar op de avond zelf telkens bandjes bij elkaar werden gezocht om vervolgens geïmproviseerd op te treden. De eigenaar, David, heeft me uiteindelijke voorgesteld aan zijn zoon, Eran de Haas (bassist). Samen met Eran ben ik een (blues)rockband begonnen, Many More. Na vele bezettingswisselingen hebben we tegenwoordig eindelijk een vaste club gevonden samen met rythm gitariste Angelique Theunissen, drummer Niels van Leusden en zanger Joep Voorter. Naast covers van o.a. AC/DC, ZZtop, Guns & Roses en veel andere klassiekers, is er eigen werk in ontwikkeling.
De eerste keer dat ik Rectifire zag optreden was in 2013 op Snowpop, in het Cultuurhuis in Heerlen. Mijn eigen band was toen pas net beginnende en opende de avond, terwijl Rectifire afsloot met een indrukwekkende show met LED-schermen en een stevig programma.

Toen Daniel mij kortgeleden vroeg om leadgitarist te worden bij Rectifire heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt, en kijk al uit naar de komende optredens.
 

Gear
Als gitaar natuurlijk mijn vaste ‘image’, een red metallic limited edition Gibson SG Robot uit 2008
Voor de versterking gebruik ik een Peavey Vypyr 120 Watt tube waarin digitale ‘modeling’ aanwezig is met buizen in de pre-amp en eindtrap. Deze staat boven op een Peavey Valve King 4x12” cabinet, en wordt bediend met een Sanpera II voetpedaal.