Oscar van Amerongen

Het fundament is gelegd in de wieg met een rammelaar, kort daarna playback op The Beatles, Elvis en Status Quo.  Thuis werd ‘muziek’ er met de paplepel ingegoten en zat ik met mijn 8e levensjaar achter de piano. Alles kwam voorbij. Het repertoire varieerde van klassiek, blues, pop tot en met jazz. Ik werd 18 en na bijna 10 jaar piano, kwam pa met een gitaar aanzetten voor mijn verjaardag. Hij zag dat wel zitten met mij en heeft me de eerste noten, ritmes en improvisaties bijgebracht. Ik sloot me aan bij gelegenheidsbandjes en muzikale projecten, zowel (semi-)akoestisch als elektrisch werk.

In een later stadium ben ik gestart in de band bij Leon Senden, Bernermania, lekkere pop- en rockcovers. Uit een aantal leden ontstond in 2003 Rockband JINX! met zangeres Brenda.
Met deze band heb ik ca. 8 jaar rondgetoerd in Limburgse kroegen en op feesten, schitterend! En in diezelfde periode wekelijks akoestisch gitaar spelen met diverse mensen, waaronder een vriendengroep. Bij rockgitarist Janos Szucs les genomen en zeer veel van opgestoken.

Pascal en ik besloten een nieuwe band op te richten nu zo’n 2 jaar geleden. Leon volgde al snel als drummer, Daniël iets later met leadgitaar en zang en John heeft zich bij ons gevoegd als bassist van de band. Ik beschouw ze als mijn vrienden en we hebben – tussen de serieuze repetities door - veel lol samen. Muziekkeuze en smaak, de klik onderling en de kwaliteit van de muzikanten afzonderlijk en samen, de combinatie werkt. Kortom, BEWARE! een hardwerkend en enthousiast team met de naam RECTIFIRE! komt de Limburgse podia verder veroveren met scherpe rockcovers van toen en nu!


Gear

Ibanez Artist AR 300, Gibson LP Standard Plus, Ovation Elite, lekkere vette, Mesa Boogie Combo TubeAmp 3 Channel Rect-o-Verb, Marshall EL34 Top 2x50w TubeAmp inclusief Marshall Cab 4x12".

En een rijtje analoge stomboxes uit begin '70 van Ibanez om mijn verslaving te temperen

(Flanger, TubeScreamer, Delay en Stereo Chorus)